Zapisnik sestanka dne 30.1.2012

Prisotni: Andrej Brodnik, Vanč Levstik, Aleks Bešir (skype), David Božjak

Dobili smo se, da vidimo kje smo. Ugotovili smo, da napredka v zadnjem času ni bilo, ker se je zataknilo pri virtualnem strežniku. Aleks je dobil nalogo, da skupaj z Gašperjem ugotovita kaj se dogaja z Ubuntujem in da do naslednjega tedna uspešno namestita sestanek.

Andrej nas je obvestil, da se trenutno še ne ve kje bo letos konferenca, saj so Atene odpadle. Očitno sta predloga Birmingham ali Amsterdam. Vseeno pa mora do srede, 1.2.2011, prijaviti ekipo s čimer smo se vsi prisotni strinjali. Potrebno je le dobiti Janeza in ga vprašati kako to, da je bil odstoten.

Destinacija je torej še neznana, a datumi ostanejo nespremenjeni.

Pogovorili smo se tudi o tem kako se bo skupnost moderirala sama - pravice bodo dodeljevane glede na aktivnosti uporabnikov. Omenili smo tudi možnost, da bi aktivne uporabnike tudi nadgrajevali pri "dobivanju stvari," na primer kadar isti izdelek poskuša dobiti več uporabnikov. Tukaj smo našteli nekaj idej (izbira po naključju, izbira po obteženem naključju glede na aktivnost uporabnika, izbira samo glede na aktivnost uporabnika in navsezadnje, da dobitnika izbere darovalec) a na koncu odločili, da je vse skupaj še ne koliko premalo konkretno za take odločitve.

David je dobil nalogo, da nas prijavi na 2 razpisa. Za razliko od rečenega na sestanku ste oba razpisa tičeta lanskega projekta!

Nagrade za prispevek k trajnostnemu razvoju družbe za leto 2011
Štipendije za študijske obiske slovenskih dijakov in študentov v tujini

Naslednjič se dobimo v ponedeljek, 6.2.2012 ob 18:00 v kabinetu prof. Bordnika.