Zapisnik sestanka z dne 11.1.2012

Cilj sestanka je bil predvsem razčistiti vprašanja glede tehnologije, razdeliti delo in začeti delati. Gašper nam je že pred novim letom priskrbel strežnik in strinjali smo se, da je skrajni čas, da se podvizamo.

Glede tehnologije smo se odločili, da bo sistem temeljil na produktu Drupal (http://drupal.org/about) za osnovno podatkovno bazo pa bomo uporabljali PostgreSql. Osnovno za to, ker smo se odločili, da se lotimo tudi tehnologije, ki jo je omenil Vanč. Z REST-om se kljub prednovoletnim navdušenjem ne bomo ukvarjali saj ne bo časa. Alex je dobil nalogo, da na strežnik namesti ta dva paketa.

Janez in Vanč bosta poskrbela za back-end, torej vse kar se tiče podatkovne baze in dostopa do podatkov. Hkrati se je David javil, da z Alexom skupaj predelata katere podatke bi bilo dobro hraniti v postgresql bazi. Vanč je obljubil, da bo na ta wiki napisal kakšen uporaben link do no-sql tehnologije, tako da bomo tudi ostali vedeli s čim imamo sploh opravka.

Pogovarjali smo se tudi o imenu letošnjega projekta, a žal nismo imeli nobene ideje, ki bi zvenela "prav". Smo pa naredili nov projekt na RedMine-u in celo vpisali prvi task!

David je predlagal še en "nujen" feature - možnost dodajanja "I want" oglasov. Torej podobno kot lahko uporabnik nekaj, da v sistem, si lahko nekdo česa želi. Prednost tega je, da lahko nudimo veliko dodatnih funkcij - na primer avtomatsko povezovanje parov (nekdo nekaj ponuja, nekdo nekaj išče) ali pa obveščanje uporabnika o novih izdelkih, ki ustrezajo opisu v njegovem "want" oglasu.

Davidu smo zadali nalogo vodenja projekta, dokumentacije, taskov v redmine-u, testiranju taskov in predstavitve.

Za naslednji sestanek smo določili ponedeljek, 16.1.2012 ob 19:00. Takrat se nam sicer Vanč ne bo mogel pridružiti, a bi vseeno radi pogledali tedenski napredek.